Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Träningstips

Tre snabba tips för att hålla sig varm

Kylan har slagit till över hela vårt land, därför bjuder vi på tre snabba tips hur du håller dig varm på cykeln även i vinter.

Olja in dig
Smörj på ett tunt lager med massageolja på huden för att skapa ett extra skydd mellan huden och luften. Oljans värmande ingredienser ökar dessutom blodflödet i musklerna. Arbeta in oljan i huden men du skall fortfarande vara lite glansig. Smörj i första hand in ansiktet, men under väldigt kalla dagar kan du även smörja in hals och fötter innan du drar på buffen och skorna.

Rätt kläder
Om du tar på dig en tjock tröja och en tät jacka över den kommer du snart bli fuktig av svett. Fukt som snart blir kall. Använd istället ett underställ underst, bygg på med en tröja som transporterar fukt och ytterst tar du på dig en jacka som även den andas och har god ventilation. Om du är varm redan när du ger dig av, kan du nog räkna med att det inte kommer bli mycket svalare, i alla fall inte på överkroppen.

Annons

Använd mössa och glasögon
En tunn mössa under hjälmen behåller värmen och skyddar dessutom huvudet mot regn och fukt. Ett par glasögon skyddar dessutom ögonen från kall vind, vassa snöflingor och grusstänk. Solglasögon skyddar dig dessutom från att bli bländad den vita snön om solen skiner.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.