Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Långa intervaller med spurt

Torsdag igen och dags för ett nytt pass på trainern. Idag bjuder vi på långa intervaller som höjer mjölksyratröskeln och gör att du i längden kan köra lite fortare utan att bli så trött.
Som vanligt börjar vi med lite uppvärmning:

Uppvärmning
Börja på ett lätt motstånd och en kadens rund 80. För varje minut du kör ökar du kadensen med ungefär 2 varv/minut. Det kan vara lite svårt att hålla en exakt kadens, men försök ligga så nära som möjligt. Värm upp under 10 minuter så att du mot slutet av uppvärmningen ligger på en kadens runt 100 rpm.

Intervallerna
Lägg på ett så tungt motstånd du orkar hålla en längre tid med en kadens på runt 90 rpm. Kör sedan på den här nivån under 4 minuter och när 4 minuter har passerat accelererar du upp till max och kör allt vad du kan på samma motstånd under 15 sekunder. Slå därefter av på takten och växla ner till ett lätt motstånd och arbete lugnt under 4 minuter. Upprepa sedan proceduren ovan 4 till 10 gånger beroende på hur stark du är och vilken ambitionsnivå du har.

Annons

Nervarvningen
Avsluta med att trampa i lugnt takt under minst 10 minuter så att du drar ut slaggprodukterna ur dina ben.

Lycka till !!

Lämna en kommentar

Annons