Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Brickpass för nybörjare

brickpass

PRESTANDAFÖRDELAR
Det här passet är inte så krävande, så det går att upprepa regelbundet utan att ta för mycket tid eller göra dig helt utpumpad. Det kommer att förbättra din fitness och fart, och det kan ge en fingervisning om vad du är kapabel till under tävlingsdagen.

MENTALA FÖRDELAR
Om du kör passet regelbundet kommer T2 gå som en dans, och du kan vara säker på att du klarar sprintdistansen och även gör ett bra resultat.

FYSIOLOGISKA FÖRDELAR
Det här passet lär kroppen att den klarar att hantera hög intensitet. Att springa efter cyklingen ställer särskilda krav, så sitt inte i sadeln på väg till T2. På så sätt väcker du sätesmuskulaturen och baksida lår lite.

NÄR PASSAR DET?
För att få en bra känsla för tävlingstempo – och en självförtroendeboost – är det bäst att köra det här passet när du känner dig pigg. Du behöver inte vara lika utvilad som inför en tävling, men genom att klara av att köra i tävlingsintensitet kommer du få en ungefärlig uppfattning om vad du klarar av.

ANPASSA FÖR IRONMAN
Gör passet längre och anpassa tempot därefter. Växlingsaspekten förblir densamma, men eftersom de har mindre effekt under längre distanser är det viktigare att det blir rätt än att det går snabbt.

Annons

LÄS MER: DE BÄSTA ÖVNINGARNA PÅ GYMMET – FÖR TRIATHLETEN

Passet:

UPPVÄRMNING
5min lätt cykling; 10min moderat, inklusive 5 x 30sek sittande ruscher

HUVUDPASS
30min i tänkt tävlingstempo. Kliv av, spring med cykeln i 30 meter till växlingen. Placera cykeln, ta av dig hjälmen och sätt på skorna. Spring 10min i tävlingstempo och ruscha till din tänkta mållinje som om det vore ett lopp.

NEDVARVNING
5min lätt löpning eller cykling

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons