Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Träningstips

Är du redo för The Spring Classics?

Är du redo att ge dig i kast med vårklassikerna? Randonneurerna må le överseende åt denna ”utmaning”, men för många lite vårsega ben kan det vara precis den push som behövs för en skön uppväxling så här i början på säsongen. Specialized och Strava har valt ut fem av de mest prestigfyllda loppen i The Spring Classics och utmanar oss att cykla samma sträcka – 1266 kilometer – fast på 40 dagar i stället för fem. Det finns alltså hopp även för de av oss som inte riktigt har toppat formen än.

Så här ser matematiken ut:

Milan-San Remo (294 km) + Tour of Flanders (259 km) + Paris-Roubaix (257 km) + Flèche Wallonne (205 km) + Amstel Gold (251 km) = 1266 kilometer.

Man anmäler sig på Strava och får en utmärkelse när 25 %, 50 % och 75 % av målet har uppnåtts. Utmaningen börjar i dag och före den 4 maj måste du ha cyklat dina 126, 6 mil för att ha klarat utmaningen.

Läs mer här: http://www.strava.com/challenges/2014-specialized-spring-classics-challenge

 

Annons

 

 

 

 

 

Karin Tängermark
Karin Tängermark är en väg-själ som fallit huvudstupa för landsvägs-cyklingens charm. Och för tillhörande blod, svett och fikastopp. För adrenalinsprutet i backarna och distansrundornas endorfiner. Och så för den ilande glädjen i allt förstås. Karin susar fram längs Skånes vägar på en vacker Eddy Merckx EMX-5 om sommaren och på en lite mer prosaisk Columbus Cadiz om vintern. Hon cyklar och trivs i Klubben Cyklisten i Malmö.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons