Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

5 träningstips för dig som vill komma i form

Träningstips om du vill komma i formSnart kommer vår MTB-special i butik med massor av träningstips, men redan nu bjuder vi på fem roliga pass som du kan köra nu när solen börjar värma och allt fler vägar och stigar blir cykelbara.

Alla som kört lite MTB vet vad vi pratar om när man nämner den härliga känslan när du flyter lätt utför en singletrack i lätt medlut. Det känns som att cykeln flyter över de rötter och stenar som finns i din väg. Med rätt träning kan du få den känslan även när det inte går utför, utan att det bara är mjölksyra som flyter. Vi vet ju alla att ju mer vi tränar ju bättre blir vi, oftast är det i alla fall så, men tyvärr har vi inte obegränsat med tid och därför ger vi dig här fem tips som hjälper dig att komma i så bra form som möjligt efter dina egna förutsättningar oavsett om du kör MTB eller landsväg.

Ät rätt: Minska på sockerkonsumtionen, och undvik processad mat, och stora mängder koffein så kommer du snart att höra vad kroppen ber om att få.

Undvik helgpassen: Om du verkligen vill bli bättre handlar det om kontinuitet. Fyra kortare kvalitetspass per vecka är mycket bättre än ett långt på helgen som du behöver en vecka på dig att återhämta dig ifrån.

Annons

Vila ordentligt: För att kroppen skall blir bättre måste den stressas, eller ansträngas och sedan få vila, återhämta sig och förbereda sig för en ny belastning. Både ansträngningen och vila är lika viktig – sov ordentligt och ha minst en hel vilodag per vecka.

Bestäm dig: Om du skall göra det, gör det ordentligt. Försök hitta vad som motiverar dig, planera och sätt upp mål, och gör sedan vad som krävs för att nå det. När det börjar bli tufft, kom då ihåg vad du vill uppnå och varför.

Progression: Kör du samma träningsrunda i samma fart varje gång kommer du snart hamna på en platå. Variera din träning och höj hela tiden ribban genom att köra längre och/eller snabbare om du vill förbättras.

Lämna en kommentar

Annons