Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Träningstips

Månadens styrkeutmaning

Vintern är som du säkert känner till en perfekt tid att bygga upp styrkan inför vårens hårdare pass på cykelsadeln. Nu när dessutom snön lagt sig över i princip hela landet och begränsat möjligheterna för cykelträning utomhus passar det ju ännu bättre att utmana varandra på en liten styrkeövning.

Övningen går till så här:

Ställ in en timer på 15 minuter (t.ex. din mobil).

Sätt igång timern och gör följande:

Gör EN upprepning av var och en av följande övningar:

  • Armhävning/Pushup
  • Upphopp
  • Utfallssteg med höger ben fram
  • Utfallssteg med vänster ben fram
  • Situp
  • Rygglyft

När du är klar börjar du om från början men gör två upprepningar av varje övning. Nästa gång gör du tre av varje och så vidare.

Annons

När din timer piper noterar vilken omgång du var på, vilken övning du höll på med och hur många upprepningar du hunnit med på den övningen.

Skriv gärna på vår Facebook, eller kommentera i kommentarsfältet hur du lyckas och hur du utvecklas efterhand som du gör om övningen några gånger i veckan.

Utmaningen pågår under hela januari månad.

Lycka till!

För att lägga ribban kan vi avslöja att gong-gongen gick för chefredaktör Daniel på den trettonde rundan efter sju upphopp. Men det slår du väl? Det påstår i alla fall han att han ska göra innan månaden är över.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.