Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Väskor på G till Salsan

Före jul kontaktade jag Rockgeist Bikepack i USA om väskor till min nya Salsa Cutthroat. De tyckte att ett samarbete lät spännande och nu är arbetet med nya väskor inlett. Rockgeist är en liten firma som tillverkar customväskor för bikepacking. De har några färdiga väskor som är ready-to-order så som t.ex. feed-bags och top-tube-bags men paradnumret är att tillverka på beställning efter kundens specifika önskemål.

Ramväskorna görs enligt en metod som de kallar Photo-Fit. Beställaren tejpar fast en tumstock eller ett måttband på överröret och fotograferar sedan cykeln och överröret. Bilderna tillsammans med tygval och övriga val bifogas beställningen och sedan sys din väska efter måtten på din ram. Med denna metod kan du enkelt beställa en ramväska som passar just din ram perfekt. Alternativa lösningar finns hos några andra tillverkare där man istället får skicka en pappersmall med traditionell post men det här känns smidigare. Valmöjligheterna är många, t.ex. kan man välja om väskan skall fästas med flaskställsbultarna i stället för med kardborre, antal dragkedjor, inre avdelare m.m. Det finns gott om tygval och inom bara någon vecka kommer det finnas fler tyger att välja på. Jag kommer invänta dem innan jag beställer. Det hela ser mycket lovande ut och jag hoppas det blir grymt bra till slut.

Picture 1 Picture 2

Utöver ramväskan blir det en sadelväska som är ganska liten. Rockgeist gör sina sadelväskor 7,5 liter vilket är mycket mindre än den jag kört med tidigare från Apidura. Fördelen lär ju vara att den svajar mindre, något jag tror blir riktigt bra i terrängen. Packvolymen minskar ju men jag tror att med den stora ramväskan så har jag tillräckligt med utrymme.

Top-tube bagen kommer beställas så att den kan fästas med bultarna på ramen. Blir ju ett renare utseende och troligtvis kommer väskan sitta bättre.

Annons

Ska bli spännande att se vad det blir för nya färger och sedan är det väl bara att bestämma sig.

DSC00059 DSC00060 DSC00061

Jag har monterat flaskställ på gaffelbenen och under diagonalröret. De på gaffeln tänkte jag använda till vattenflaskor och till den under diagonalröret blir det en verktygsflaska fylld med det som behövs. Planen är att köra en större vätskebehållare (2-3 liter) i ramväskan också för att få med mig tillräckligt med vätska.  Jag kunde inte låta bli att köpa King Cage i titan. På min TREK 920 har jag kört med King Cage i stål och varit sjukt nöjd med dem. Flaskorna sitter perfekt och dessutom är de ju grymt snygga.

Nu ska bara snön och isen försvinna så jag kan börja använda cykeln också…

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.