Vad hade jag egentligen i väskorna?

1 Maj 2017

Jag fick frågan om vad jag hade med mig för utrustning på påskturen och tänkte försöka mig på att beskriva vad jag hade i väskorna och på cykeln.

Till att börja med så körde jag med min TREK 920 som är en cykel byggd för äventyr. Det är egentligen en 29tums MTB med bockstyre och fäste för pakethållare både fram och bak. Jag har hängt på väskor från Swift Industries på min och har en styrväska och två små panniers vilket räcker gott. På styret som jag bytt till ett Salsa Woodchipper har jag GPS (Garmin Etrex 30) och ringklocka. Belysning kör jag med laddningsbara lampor från Exposure, Sirius fram, Tracer bak och en Joystick på hjälmen.

IMG_9084 IMG_9126

I sadelväskan hade jag:

IMG_9282

Multiverktyg, 2 däckjärn, kedjekolja, trasa, växelöra, kedjelås och ett extra spe-cleat.

Pumpen är en kompakt fotpump från Lezyne gjord för däck med lite större volym. Jag har tröttnat på att försöka pumpa upp däck med mikropumpar. Låset räcker förhoppningsvis tillräckligt för att man skall hinna med ett besök på LIDL eller annan mataffär.

Styrväskan innehöll:

IMG_9283

Hygienartiklar (tandborste, tandkräm, ögondroppar, rumpräddarsalva från Medevi, koffeinpiller, panodil och voltaren), campinglampa, energi i varierande mängd, kaffekopp, benreflexer, tältpinnar till tarpen, liten handduk, regnjacka, regnhandskar, spot3 för tracking och som säkerhet, sked och extra glasögon med slipade glas. På bilden syns även min GPS och lamporna.

På kroppen körde jag större delen av tiden med detta (och ganska ofta regnjackan)

IMG_9284

Rapha Brevet Bibs, Rapha merino arm och knävärmare, Bontrager MTB skor, Bontrager hjälm och Rudy Project fotokromatiska glasögon, Hestra Tracer handskar med windstopper, Bortom strumpor i merinoull, Rapha merino mesh base layer, Rapha Brevet Windblock Jersey, Rapha Insulated Gillet, Bontrager shorts, buff, mössa och keps.

Extra kläder:

IMG_9285

Skoöverdrag i neopren, sovmössa från Haglöfs, flanellskjorta, Aclima kalsonger och långkalsonger i merino, Fjällrävenbyxor (kunde jag lämnat hemma), regnbyxor Haglöfs LIM, Dunjacka Haglöfs LIM, Rapha Merino Mesh Baselayer med lång ärm, ullstrumpor att sova i och ett par extra handskar från Hestra.

Sovutrustning:

IMG_9286

Alpkit Hunka Bivybag, liggunderlag Thermarest Neo Air XS, Tarp från Alpkit (användes ej), uppblåsbar kudde och sovsäck Western Mountaineering Everlite (skulle haft en varmare sovsäck)

Mat och kaffeprylar:

IMG_9287

MSR pocketrocket gasbrännare och titankastrull, gas, frystorkad mat från Outmeals, kaffe, aeropress och kaffekvarn.

Sista påsarna innehöll lite lagningsprylar och elektronik:

IMG_9288

Buntband, diverse laglappar för slangar, däck, liggunderlag och textilier, sykit, 2 slangar, batterier till GPS-en, litet första hjälpen kit med allergimedicin, plåster m.m, powerbank och diverse kablar.

 

Som tur var behövde jag varken använda lagningsprylar eller påsen med första hjälpen. Skulle jag göra samma tur igen i samma väder skulle jag tagit med en varmare sovsäck, liggunderlag av fullängd och lämnat byxor och extra handskar hemma. I övrigt så funkade prylarna bra.

 

8 kommentarer

Per Larsson 1 Maj 2017

Som att packa för en fjällvandring inget extra allt extra väger och oftast används det inte.

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 1 Maj 2017

  Ja ingen större skillnad.

  Svara
Sture 1 Maj 2017

Varför har du inget på bakre delen av cykeln? Står säker någonstans men har inte hittat det.

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 1 Maj 2017

  Jag behövde inte mer packning & jag tycker cykeln funkar bra med lasten fram.

  Svara
Janne Bengtsson 2 Maj 2017

Vilken storlek är det på styrväskan? .Är det en Ozette Randonneur medium eller large?

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 2 Maj 2017

  Hej Jan. Jag har för mig att det är en Medium. Beror ju mest på hur högväska man vill ha och hur långt man har mellan pakethållare & styre.

  Svara
Anonym 25 Jun 2017

Intressant, verkar inte finnas så mycket ultralätta cykelväskor ännu. Ganska mycket tomvikt där på de flesta modeller.

Svara
  Daniel Johansson
  Daniel Johansson 26 Jun 2017

  Ja den här typen av väskor är ganska tunga. Swifts väskor i det här grova materialet är inte alls lätta men väldigt fina och robusta. Vill man ha lättare väskor skall man nog kolla mer åt bikepackinghållet där t.ex. Apidura gör ganska lätta väskor.

  Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.