Underbara cykelpendling och ett litet lästips

2 Maj 2016

Idag tyckte jag synd om alla de som inte cyklade till jobbet, synd om alla de som satt instängda i sina bilar, synd om de som åkte buss eller tåg, synd om de som har så kort till jobbet så att de inte ens tar cykeln, för idag var det helt underbart att vara cykelpendlare. Nu när våren äntligen verkar vara här på allvar så får man betalt för alla kalla, blöta och snöiga turer och det med ränta.

Morgonen var kall med rimfrost i gräset, strålande sol och härlig frisk luft när jag rullade hemifrån 0615. Jag tog min nyaste cykel, min TREK 920 och körde närmaste vägen över Lövhults friluftsområde, skogsvägen vid Bollebo, grusvägen genom Ormaryd, Holma, till Breviksvägen, Tyskvägen och anlände till jobbet för en dusch runt 0710 efter 22 kilometers njutning.

IMG_4599 IMG_4603

Hela förmiddagen spenderade jag inomhus vid skrivbordet så när det blev dags för lunch fyllde jag en påse frystorkat med kokande vatten, kastade ner den i styrväskan och trampade ut till Bjälmen för en lunch på bryggan i solskenet.

IMG_4609

Nu fanns det ork för ytterligare några timmar vid skrivbordet innan jag nådde administrationsmax och valde att ta ut en av mina tre fystimmar och cykla hemåt med några extra slingor i skogen på väg hem. Denna gång med styrväskan full med kläder som inte behövdes längre, underställ, mössa, buff, vindväst, benvärmare och handskar fick gott och väl plats. Grymt skönt att slippa cykla med ryggsäck. Det är faktiskt lite konstigt att inte fler har väskor på sina cyklar. Jag förstår om man tävlar och inte vill släpa runt på extra vikt eller det extra luftmotståndet men alla andra cyklister?

IMG_4612 IMG_4613 IMG_4615

920:an går hur fint som helst på både grusväg, skogsväg och för all del även asfalt. Jag avslutade med att köra lite på MTB-spåret i Lövhult. Nu hade jag lite mycket luft i däcken och det var lite stötigt med cykeln klättrar riktigt bra och de hydrauliska skivbromsarna sviker inte.

IMG_4619 IMG_4620

Jag utlovade ju ett lästips också i rubriken. BunyanVelo finns ute med ett nytt nummer (nummer 06) som ni kan läsa alldeles gratis här.

Trevlig läsning.

2 kommentarer

Mattias 3 Maj 2016

Vägen förbi Ormaryd alldeles för fin att pendla. Lätt hänt att man stannar och tar en bild.

Svara
    Daniel Johansson
    Daniel Johansson 3 Maj 2016

    Japp. Svårt att låta bli att plocka upp mobilen.

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.