Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Ultimata Brännemon

Idag var det dags igen för Ultimata Brännemon som börjar bli en fin tradition. Vi har hållit på i ganska många år nu och sedan några år tillbaka kör vi första advent. Det hela började med att vi i dåvarande multisportlaget EGAR kom fram till att det skulle vara ett fint långpass att springa alla spår vid spårcentralen i Brännemon, EKSJÖ i fallande ordning vilket innebär 15, 10, 7,5, 5, 2,1 och 0,8km. Totalt runt 40 km och där de första långa spåren innehåller en hel del ganska tuffa partier. Traditionen driver vi vidare i Outnorth Adventure och några stammisar dyker upp i princip varje år. De senaste åren har vi även infört en MTB-variant där vi cyklar Eksjö cykelklubbs 4 permanenta slingor, vilket också kan bli en ganska tuff utmaning om vädret är kärvt. I år var dock förutsättningarna helt fantastiska, 2 grader varmt, sol och hårt och torrt i skogen. Efter 3 timmars stigcykling var cykeln nästan lika ren som när jag plockade ut den ur garaget.

IMG_8128 IMG_8134 IMG_8137 IMG_8140 IMG_8144

Det var ett ganska stort gäng som samlades vid klockan 10 med lussebullar och pepparkakor som energi för att klara av utmaningen. Huvuddelen sprang och vi var tre som valde att cykla. Evenemanget är ingen tävling och det krävs vare sig anmälan eller anmälningsavgift. Man dyker bara upp och vill man ha en tid så får man se till att ta den själv. Enkelt, utmanande och lättsamt, vilket det kommer att fortsätta vara även nästa år.

Annons

Nu är det bara en månad kvar till årets upplaga av Abloc Winter Challenge a.k.a. VinterVättern. Jag har anmält mig och hoppas få möjlighet att testa ett par intressanta värmestrumpor på turen runt sjön.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.