Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Mitt cykelår 2016, bästa, sämsta, konstigaste…

Dags att summera 2016 och försöka spänna vaderna inför 2017. 2016 blev ett riktigt roligt cykelår med flera breveter och en superrandonneurmedalj i Sverige, Transatlantic Way Race på Irland, Japanese Odyssey, Rapha 12 Hills och som avslutning en förlängd tur runt Vättern i strålande vinterväder. Det har blivit lite för få kortare turer med övernattning, eld och mys så jag hoppas kunna få till flera sådana under 2017. På cykelfronten så köpte jag en TREK 920, en äventyrscykel som jag utrustat med lite fina väskor från Swift Industries. Cykeln är en riktig favorit och jag har tänkt packa godsaker i de väskorna många gånger framöver. Utöver egen cykling har jag varit funktionär på ett magiskt EM i MTB i Huskvarna, varit starter på CXSM i Eksjö, tittat på sista etappen av Touren i Paris och inte minst varit på Keirin i Kyoto. Vilket fantastiskt år ändå.

IMG_4419

IMG_6249

IMG_2179

 

Nedan följer några av mina bästa, sämsta och konstigaste upplevelser från året som gick.

 • Bästa matminnet: Mary´s färska scones på Sheep´s head, Irland. Jag mös till det ordentligt i slutet av Transatlantic Way och spenderade sista natten på Mary´s underbara AirBnB. När jag duschat dukade Mary fram färska scones, te, ägg, hemgjord sylt, choklad m.m. och skickade dessutom med en liten burk med sylt som jag fick ta med hem till familjen.

IMG_5490

 

 • Bästa sovplatsen: Tornet i Japan. När jag cyklade utmed havet i Japan hittade jag i solnedgången ett riktigt fint litet torn som jag inte kunde motstå. Jag avslutade dagens cykling lite tidigare än planerat, köpte lite chips och en öl och njöt av att vara en cycling hobo.

IMG_7033

 

 • Känslomässigt starkaste upplevelsen: Välsignelsen i Kilarney. En makalös upplevelse som både före och efter innebar en hel mängd tårar. Ni kan läsa mer här.

IMG_5374

 

 • Bästa camp-vibesen: Älghult med Christian. I våras körde vi ett personalevent med vår huvudsponsor Outnorth i Kalmar. Jag och Christian tog cyklarna dit och stannade i Älghult på en udde, gjorde upp eld, grillade korv, unnade oss varsin IPA och drack kaffe.

IMG_4739

 

 • Bästa dagsturen: Rapha 12 Hills. Även detta år blev det en helt perfekt cykelfest. Jag och min kompis Johan körde, hade en riktigt rolig dag och lyckades komma i mål en minut innan maxtiden efter att ha tagit alla 12 backarna.

IMG_6354

Annons

 

 • Bästa vägen: Achill Islands på Irland. I hård konkurrens med Onomichi vinner ändå Achill Island. I princip ingen trafik, fantastiska vyer och mängder av får.

IMG_5147

 

 • Största misären: LSS300k. Påskhelgen, iskallt ösregn, alldeles för lite kläder och ett vevparti där pedalaxeln lossnade. De sista 10 milen var det inte mycket glamour.

IMG_4364

 

 • Konstigaste sovplatsen: Love Hotel i Japan. När tyfonen drog in över Japan och jag i panik försökte hitta någon plats att komma inomhus och hyrde ett rum i 4 timmar på ett mycket skumt ställe.

IMG_6870

 

 • Bästa cykelprylen: Packväskor i största allmänhet. Efter att i många års multisportande cyklat omkring med ryggsäck för att äntligen ha upptäckt att man kan använda cykeln som packåsna. Tänk att det skulle ta så lång tid.

IMG_6893

 

 • Sämsta cykelprylen: Cykelhandskar med gel på utsatta punkter. Jag har haft ganska stora problem med ulnarnerven i händerna vilket gett domningar och kraftlöshet. Min ytterst lekmannamässiga bedömning är att handskarna med gelkuddar på just den punkten snarare ökar än minskar trycket på nerven. Efter att cyklat mer utan handskar så har mina problem blivit mindre.

IMG_6706

 

 • Bästa plagget: Rapha Brevet Insulated Gillet. En mycket lätt och tunt isolerad väst med tvåvägsdragkedja är nog det plagg som jag har haft mest glädje av under året.

IMG_4889

Pang på 2017 nu då!

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.