Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

Första intrycken av VIBEX vibrationsdämpande Gel och ännu en film.

För en dryg månad sedan skrev jag ett inlägg om VIBEX. Ni kan läsa hela inlägget här om ni är sugna. Kortfattat kan man väl säga att det är en gel som man fyller i hålrum för att dämpa vibrationer. Produkten används i arbetsmaskiner och i sportutrustning såsom motorcykelstyren, tennisracketar, basebollträn m.m. På cyklar är tanken att man genom att fylla på 15 gram i varje ände av styret ska minska de små vibrationerna i styret med upp emot 90%.

IMG_4409 IMG_4410

Jag fyllde 3 av mina cyklars styren och har nu kört en månad på två av dem. Min CX står och väntar på renovering efter vintercyklingen så den har fått vila lite. Min helt ovetenskapliga upplevelse hittills är att produkten fungerar. Jag kan inte bevisa något utan det är bara en känsla. Störst skillnad tycker jag det gör när jag cyklar på sämre asfalt och oljegrus där det vibrerar som mest. Händerna domnar mindre och jag har haft mindre problem med mina fingrar. Som längst med VIBEX har jag kört en 400km brevet med min TREK Boone men nu är säsongen igång på allvar och det är bara 2 veckor kvar till 600km och drygt 4 veckor till det ska cyklas 240 mil runt Irland. Vill ni läsa mer om VIBEX så hittar ni mer information här. 

Annons

Det har nog blivit dags för en ny liten film tror jag. Lägligt nog så har en ny liten godbit precis släppts. Luta er tillbaka i några minuter och inspireras att göra lite nya saker med cykeln istället för den gamla vanliga träningsrundan eller motionsloppet.

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört TCR två gånger. Nu laddar jag för fullt för French Divide och ett projekt där jag tänker cykla höghjuling runt Vättern.

3 kommentarer

 1. Tycker du att det fungerar eller är det bara placebo? Kan det inte vara samma sak som att sätta vikter i ändarna?
  Tja, jag bara spekulerar men det känns onekligen lite konstigt. Om du skulle fylla hela styret så skulle det vara mer logiskt att vibrationerna skulle försvinna, men en liten klick i ändarna känns lite lite.
  Mvh Robin

  1. Hej Robin
   Min känsla är att det fungerar, jag tycker det vibrerar mindre i styret och händerna känns bättre framförallt efter långa rundor. Sedan om placeboeffekten påverkar, kan jag inte uttala mig om då det är just en känsla jag har.

  2. Hej,

   Michigan State University har gjort många vetenskapliga tester med VIBEX på olika applikationer, bl.a. på cykelstyre och motorcykelstyre.
   Där kan du läsa hur testerna gjordes och vad skillnaden kan bli med olika mängd VIBEX.

   Du är välkommen att höra av dig med frågor.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.