En sagolik cykeldag

18 Dec 2017

Igår blev det till sist av. Ola hade pratat om ett genrep inför Abloc Winterchallenge med vackra vägar och mat hemma hos mor i Skog. Dagen var spikad i kalendrarna och det bjöds på prima vinterväder. Snö på träden och på marken, uppehåll, några minusgrader, det kunde knappast bli bättre. Vi var 9 cyklister som lämnade Jönköping och rullade på östra sidan av Vättern, via Landsjön, Ingeryd och Gränna.

IMG_1689 IMG_1693 IMG_1699 IMG_1696

Efter drygt 7 mil var vi framme i Skog och möttes av vad som för de flesta vintercyklister knappast kan ses som något annat än en dröm. Två eldar med renskinnsklädda bänkar runt. Rykande varm gryta på älg, vildsvin och kanin, nybakat bröd, dricka och en varm filt över axlarna.

IMG_1702 IMG_1703

Efter maten blev det kaffe med bulle och kokostoppar. Magiskt. Att sitta ute och äta i några minus överträffar att gå in på exempelvis ett café. Man slipper klä av sig allt, blir inte svettig och det är bra mycket lättare att komma igång igen efter pausen. Jag var lite blöt om fötterna och passade på att byta strumpor innan maten. Vi satt enbar stund och mös vid eldarna innan vi trampade vidare mot Jönköping igen. Temperaturen sjönk några grader och solen hann gå ner innan vi var åter med runt 15 mil i benen. Det här blir en cykeldag jag kommer minnas länge.

IMG_1707 IMG_1711

Det blev ett bra genrep inför Winterchallenge som är om drygt en vecka. Jag hade lite problem med fötterna men i övrigt känns det bra. Klädmässigt så vet jag vad som funkar för min del och blir det inte för många minusgrader den 28:e så löser det sig nog.

I morgon tisdag har jag planerat att ta mig an utmaningen Virtual Everesting. Det går ut på att man på en smart-trainer med Zwift ska köra minst 8848 höjdmeter på ett träningspass. Precis som en everesting utomhus alltså. I morgon är det Watopia i Zwiftkalendern och min plan är att köra i backen Epic Kom och fortsätta upp till Radio Tower. Det blir en bitvis rejält brant backe på totalt drygt 600 höjdmeter. Man måste köra på 100% Trainer difficulty så det går inte att göra backen mindre jobbig. Sisådär 14 gånger uppför backen skall räcka och det lär ju ta större delen av morgondagen. Jag ska försöka hålla er som är nyfikna uppdaterade om vad som händer i källaren imorgon via min instagram som ni hittar ute till höger och min nya Facebooksida.

2 kommentarer

Ingrid Kjellström 18 Dec 2017

Kul att ses igår! Hoppas vi får en lika bra dag den 28e 🙂 Lycka till med everest!

Svara
    Daniel Johansson
    Daniel Johansson 18 Dec 2017

    Tack. Ja det var riktigt kul. 28:e kommer bli prima!

    Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.