Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Randobloggen

250 mil på Irland, planeringen av TAW har startat.

Äntligen har jag fått tummen ur och dragit igång ruttplaneringen på allvar inför årets första race Transatlantic Way. Det blir inte sådär jättemycket jobb trots att det är en i runda slängar 250 mil lång tävling där jag på egen hand skall navigera mig fram i det Irländska landskapet. Ungefär 220 av dessa kommer nämligen att cyklas längs med en fastställd rutt, nämligen Wild Atlantic Way som är världens längsta turistväg som följer en kust. Resterande sträcka får deltagarna planera själva. Tävlingen startar i Dublin längs självvald väg till Nordirländska Derry där vi träffar på Wild Atlantic Way. Sedan följer 220 mil längs med atlantkusten till Kinsale på södra Irland. Från Kinsale blir det återigen valfri väg de sista 3 milen till Barney Castle utanför Cork där målgången och en välförtjänt pint står och väntar. Vinnaren i tävlingen vinner ära och en hel säck med kudos. Utöver detta står en öl och väntar i baren med segrarens namn på. Segraren är sedan skyldig att bjuda tvåan på en öl. Tvåan bjuder trean osv. Den ende som blir bjuden på öl är alltså hjälten som varit ute på banan längst tid. En helt underbar idé tycker jag.

IMG_4448

Idag satte jag alltså igång med planeringen av rutten och tillverkandes av GPX-filerna som jag ska ladda mina GPS-er med. För enkelhetens skull började jag med den sista lilla biten på dryga 3 mil från Kinsale till målet. Under resten av veckan och tjänsteresan till Karlskrona tänkte jag bli klar med första sträckan från Dublin till Derry. Jag planerar i ridewithgps och dubbelkollar med satellitbilder i Google Earth och bilder från Google Street View för att kolla storleken på vägarna och hur de ser ut. Jag kommer även att dubbelkolla mot Strava Heatmap för att se så att jag inte väljer vägar där ingen cyklar.

IMG_4450

Självklart fick en av cyklarna följa med så lite trampat ska det nog kunna bli också.

Annons

IMG_4449

Här är en liten film när några Porscheförare kör The Wild Atlantic Way

 

Daniel Johansson
Randobloggen fokuserar på långdistanscykling och cykeläventyr. Min förhoppning är att jag lyckas inspirera fler till att upptäcka hur roligt det är att cykla långt och länge. Cykling är så mycket mer än blodsmakande intervaller eller att cykla medurs runt en sjö. Jag är en heltidsarbetande tvåbarnsfar som tidigare tävlade i multisport men nu fokuserar på riktigt långa cykeltävlingar och cykeläventyr. Jag har bl.a. kört Transcontinental Race två gånger och nu senast Morocco Bike Adventure.

2 kommentarer

  1. Frågan är om du inte ska undvik att cykla över flygplatsen, den vägen kan vara tungt trafikerad…

    1. Jag tänkte att detta var en parallellväg runt flygplatsen men får kanske kolla på att välja vägen västerut. Tack för tipset.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.