Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj – Rocky Mountain Solo

Rocky Mountain. Ett cykelmärke som intimt är förknippad med kanadensisk vildmarkscykling av branschens första sponsrade vildpellar: ´Fro Riders. De vände upp och ned på vad som ansågs vara cykelbart på en hoj och verktyget de allt som oftast använde stavades RM Pipeline. En milstolpe i kategorin Freeride.

Rocky Mountain Solo  Fotograf: Margus Riga
Rocky Mountain Solo Fotograf: Margus Riga

Och nu har Rocky alltså sjösatt sin första gedigna mega-gravelhoj: 700c med en vettig bock. En cykel för de som väljer väg efter nyfikenhet och inte utifrån hårdvarumässig sympati. Alltså tufft, tekniskt och trevligt. Gärna med en Thermos med kaffe i styrväskan. Och cykeln som gör detta möjligt? Rocky Mountain Solo heter den och ser ut såhär:

Rocky Mountain Solo
Rocky Mountain Solo

Hårdvara? SRAM 1X Force, FSA Gossamer Pro-vevar med en 40-tändersklinga fastbultad. Ramen är konstruerad av 6061-aluminium och har ett koniskt styrrör, assymmetriska kedjestag utan möjligheter till att dra fast en framväxel. Bromsoken? Flat Mount. Framgaffeln är av kolfiber – notera antalet fästpunkter för väskor eller en ukelele – och tar nav i dimension 15 x 100 med genomgående axel. Baktill? 12 x 142 millimeter. Hjulstorlekar? Flera. Ramen accepterar upp till 700 x 40 eller 650b i upp till 2.2 tums bredd. Vevlager är av standard BB386 och ramen har intern vajerdragning och är förberedd för en partypost. En sänkstolpe alltså.

Annons
Rocky Mountain Solo 50
Rocky Mountain Solo 50

Kolla den här trevliga filmen med Sam Schultz på sin Solo. Inspirerande. Läs texten också. 

[vimeo 258209732 w=640 h=266]

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.