Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Allied Cycleworks är ett nytt intressant märke från USA. Folket bakom Allied har alla lång branscherfarenhet från Orbea, Specialized och kanadensiska Guru. Allieds raison d´etre är att tillverka ramarna lokalt på plats i USA, istället för att leja ut det till fjärran östern. Allied vill med det också visa hur man faktiskt tillverkar cykelramar av kolfiber, vars tillblivelseprocess fortfarande dras med en slöja av magi och svartkonst. Det är inte megasvårt! säger Allied vars slogan “Made Here” anspelar på att de producerar cyklarna i Little Rock, Arkansas. I videon nedan tar firmans Sam Pickman

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XMnegeYuLW4&w=560&h=315]

Den första av Allieds produkter är Alfa – en landsvägscykel för folk som tränar och tävlar på hög nivå och vars geometri och konkurrenskraftiga vikt – blott 875 gram för en ram i storlek 56cm – reflekterar det ändamålet.

Skärmavbild 2017-10-22 kl. 11.33.12

Men gravel var det. Allied tillverkar en variant av Alfa som enkelt kallas för Allroad. Som Audis fyrhjulsdrivna bilar. Allroad är en “för-fetning” av Alfa – Allroad accepterar bredare däck och är kittad med skivbromsar. Genomgåendeaxlar förekommer naturligtvis också. Allied har också en intressant lösning på förlängningen av styrröret. Alla ramar erbjuds med standardlängd på den eller i en Plus-variant med två centimeter längre styrrör. Allroad nedan.

Annons

Skärmavbild 2017-10-22 kl. 12.19.19

Allied har dessutom plockat in Jim Cunningham från legendariska CyclArt – ergo – de lacker som som finns att tillgå är utförda med fantastisk finish. Kan du drömma det så kan du få det. Skärmavbild 2017-10-22 kl. 12.17.45

Allied har en skandinavisk distributör, så pallra er över till Allieds hemsida och konfigurera er optimala Allroad bums.

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.