Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Cannondales SuperX är en cykel som vi kan ha skrivit om tidigare, men modellen är särskilt intressant. Igen. Inte minst för att Stephen Hyde knep sin andra raka nationella mästerskapströja i cykelcross på en, utan också för att SuperX har varit (och är) en hoj som många cyklister som söker sig till grus har valt. Utbudet av cyklar som kombinerar utrymme för köttiga(re) däck, en aggressiv sittställning och trimmad lättvikt i ett modernt paket har inte varit särdeles många. SuperX har därför stått på många åkares korta lista över utrustning för populära gruslopp som Dirty Kanza och Crusher in the Tushar.

Prylbloggen gillar Cannondales premium-CX för att den med toppmoderna – och unika designlösningar, AI-förskjuten drivlina till exempel – har kokat ihop en aptitretande cykel som är hungrig på väldigt många underlag. Kanske är detta Den Enda Cykel Man Behöver? Extra poäng för den klassiska ramkonstruktion efter modell dubbel-diamant.

Annons
Stephen Hyde - tvåfaldig CX-mästare
Stephen Hyde – tvåfaldig CX-mästare i Staterna med customlackad Cannondale SuperX.

Söndagens foton på Hyde och hans SuperX är tagna av Philip Fusco

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.