Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Veckans gravelhoj

Brittiska Genesis är populära i Sverige och det med rätta. Märkets cyklar är konstruerade med en utilistisk spets och har därför blivit populära bland pendlare och cyklister som vill skaffa en enkel och billig vinterhoj för basträningsmilen.

Genesis Vapour Carbon CX30
Genesis Vapour Carbon CX30

Genesis Vapour Carbon CX30 är märkets premium-cross. Kolfiberram och gaffel som är ihopknutna av – de numera omnipresenta – genomgående axlar i dimension 100 fram, 142 bak och 12 millimeter i diameter, hydrauliska skivbromsar med FlatMount-ok och en Shimano Ultegra-grupp som avviker lite mot den gängse trenden genom att faktiskt komma med tvenne kedjehjul och framväxel. Hjulen kommer från Fulcrum och är ett fullt dugligt hjulset för allehanda äventyr på, fram till och efter att den asfalterade vägen slutar och de vita fläckarna på kartan tar över. Chassit är såpass sofistikerat att uppgraderingspotentialen är hög och vi tror därför att ett par hjul i kolfiber – brett och slanglöst – både skulle minimera massa och maximera myset på cykeln. Läs mer på Genesis hemsida.

Annons

GNG56_lifestyle_04 GNG56_lifestyle_05

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.