Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Trek släpper fetare Fuel EX

Trek har lanserat en ny variant av sin populära trail-hoj Fuel EX. Trek Fuel EX Plus är designad kring den allt mer populära däcksstorleken 27.5 Plus. Man har också konstruerat ramen med Boost-spacing för naven. En snabb titt över speclistan kring de tre EX Plus-cyklarna som är först ut, ger vid hand följande:

Trek_Fuel-EX-98_275-Plus_full-suspension-midfat-mountain-bike_tabletop-600x400

X Ramen är konstruerad för 27.5 x 2.8-tumsdäck. Fuel EX Plus kommer med in-housemärket Bontragers Chupacabra-däck. Alla cyklarna kommer med Plus-däcken monterade på 40 millimeter breda SUNRingle Duroc-fälgar.

X Ramen accepterar också 29-tumshjul utan för stora kompromisser med geometrin. Men Trek varnar för att köra med vanliga 27.5/650b-däck då cykeln riskerar att bli alldeles för låg.

X 140 millimeters slag fram med 130 millimeter bak. En ökning från Fuel EX 120mm slag bak. Treks dämpteknologi som ABP, DCRV-bakdämpare alá Fox Float med Re:aktiv-shimsning är också aktuella.

X Mino Link-geometrijustering mellan ett “Hög”- och “Låg”-läge. I det högre läget är styrvinkeln 67.2 och i det lägre ett djävulusiskt 66.6 grader. Slackt, tryggt och modernt.

X En ny finess som gör debut på Fuel EX Plus är ett system för att hindra gaffelkronan från att krocka med ramens nederrör – Knock Block.

 

Fuel EX med feta 650b-Plusdäck finns initialt på tre olika prisnivåer:

Trek_Fuel-EX-98_275-Plus_full-suspension-midfat-mountain-bike_studio-600x345

Trek Fuel EX 9.8 27.5 Plus – OCLV-kolfiberram, 2x Shimano drivlina och Fox 34-gaffel.

Annons

1164600_2017_A_1_Fuel_EX_8_275_Plus

 

Trek Fuel EX 8 27.5 Plus – toppmodellen med aluminiumram kommer med 1x SRAM GX-drivlina och Fox Rythm 34-gaffel.

 

Trek_Fuel-EX-5_275-Plus_full-suspension-midfat-mountain-bike_studio

Trek Fuel EX 5 27.5 Plus – 2x Shimano Deore drivlina med RaceFace-vevar och en RockShox Sektor-framgaffel.

 

Allt om MTB har nyligen provat 27.5-plushojar och kan intyga att fästet är oerhört bra på den här typen av mountainbike. Vi har alltid gillat Treks Fuel-plattform och tror att den senaste varianten (Plus-cyklarna kommer att säljas parallellt med de “vanliga” Fuel EX-cyklarna) kommer att hitta hem hos de som cyklar både bredare, brantare och kanske också ballare. Vi ser framemot att få prova dem.

 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.