Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

SRM med ny effektmätare

Schoberer Rad Messtechnik har tillverkat effektmätare sedan den andra halvan av 80-talet. Uli Schoberer experimenterade med flera olika varianter av effektmätare – ´straingauges´ monterade i pedalaxlarna och i vevarmarna – innan han nådde den pålitlighet och solida siffror som han fick med effektmätaren monterad i spindeln av den högra vevarmen. Över åren som har gått så har flera andra firmor kommit med sina egna varianter av effektmätare, men SRM har sedan starten haft ett välförtjänt rykte av att alltid vara den gyllene standarden. Index bland effektmätare helt enkelt. Eller kungen.

Skärmavbild 2016-11-01 kl. 13.30.49

Annons

Nu har SRM kommit med en ny vevarmsbaserad variant. Den tydligaste skillnaden är vevarmarna som är tillverkade i kolfiber. SRM uppger att de bara väger 99 gram styck och prototyperna 599 gram. Effektmätaren ska också tillverkas i en mindre dyr variant med vevarmar av aluminium. Priset? Kring 3000 dollar för varianten i kolfiber och firmans utmärkta dator PC8. I aluminium landar priset på 2500 dollar. Svenska priser? Lägg till en nolla på priserna så är du någorlunda i närheten…

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.