Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Squid Bikes ger inspiration

Amerikanska Squid Bike har existerat sedan några år tillbaka, men de som tillverkar CX-ramarna åt dem är legendariska Ventana med Sherwood Gibson i spetsen. Gibson som under styrlagerstorlekarnas mest omdiskuterade tidsperiod – 1″ eller 1 1/8″? – sa att “Hey, jag föredrar 1″, men jag måste ha mat på bordet..”. Alltså började han tillverka sina ramar mot den då nya 1 1/8″-standarden. Kring den första hälften av 90-talet om jag minns rätt.

Men i alla fall. Squid Bikes. Jag snubblade över dem när jag gjorde lite research inför en eventuell ommålning av min fatbike. Squid:s CX-ram kommer omålad från Ventana och det är alltså upp till köparen att måla den. Se nedanstående filmsnutt för inspiration…

Annons

[vimeo 116833774 w=640 h=360]

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.