Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Söt Scott

Det här var ju lite gulligt. Det är 60 år sedan Ed Scott gick i bräschen för ett paradigmskifte inom alpinvärlden, eller mer specifikt skid-universumet. Stavar i aluminium stavas hans snilleblixt och därefter räknas tideräkningen för de som pressar lagg, före och efter denna milstolpe.

Som en liten fanfar för sig själv sjösätter Scott den här trevliga lilla retroblinkningen:

Scott Boulder

Både namnet och loggan får det att rycka i minnescentret: Boulder var en klassisk modell i Scott:s lineup. Scott-loggan syntes senast när Shimano:s U-broms var det stora, heta. Och monterad under kedjestagen. Amen ni fattar. 80-talet! Skinwalls är däremot uppe på Cool Wall om inte halvvägs inne i SubZero-frysen #topgear

Annons

Läs mer om Scott här

Många innovationer under 60 år

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.