OTTOLOCK – snabb, säker låslösning Lätt stålförstärkt remlås

21 Sep 2016

Lås är ett nödvändigt ont. I en idealisk värld skulle vi inte behöva låsa någonting – varken hem, bil eller båtmotorer. Dessvärre måste vi lägga till cyklar på den här listan. Och det stjäls mer och fler cyklar än någonsin tidigare.

Skärmavbild 2016-09-20 kl. 20.55.43

Därför är OTTOLOCK en intressant utveckling av de lås som finns på marknaden. Vajer- och U-lås ger varierande grad av skydd för en driven cykeltjuv. Dessutom väger de här låsen från några hekto till flera kilo. Det är alldeles för mycket om man – som OL skriver på sin Kickstarter-sida – vill cykla på sin cykel och inte bara ta sig från A till B.

Skärmavbild 2016-09-20 kl. 20.56.18

OTTOLOCK består av ett Kevlar – plast – rostfritt stål-band som fungerar ungefär som ett buntband. Skillnaden är att OTTOLOCK låser med tre hakar som öppnar upp om du anger rätt sifferkombination. Låsbandet kommer i tre olika färger och tre längder – 45, 75 och 150 centimeter. Vikten ligger på 115 gram för den kortaste varianten.

Skärmavbild 2016-09-20 kl. 21.24.07

En vettig nytänkande variant av lås, som också fungerar för annan utrustning som du vill förankra och försvåra för en eventuell klåfingrig typ att komma över. Konstruktionen innebär att du kan dra åt låsbandet så mycket det går så att det sitter åt – tight – kring cykel och stolpe med ett minimum av ”glapp”. Det innebär att en tjuv får svårt att använda verktyg för att försöka klippa och bända upp låset. En bra sak.

I dagsläget har OTTOLOCK passerat sitt mål på Kickstarter med råge. Blir du näste backare?

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.