Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

OPEN + Yeti = turkost

OPEN och Yeti är två cykelmärken som är kända för rätt olika produkter. Den första för UP och UPPER och den sistnämnda kanske mest för sina mountainbikes med omättlig stighunger. Men det vore att sälja dem lite kort. Gräver man lite på ytan så hittar man mycket intressant information, t.ex. är folket bakom OPEN de som tidigare var nyckelfigurer på Cervélo och BMC. Yeti är ett kapitel särskilt för sig själv. För den som vill fördjupa sig i historien bakom Yeti, kan knappa in John Parker, ARC, ARC-AS, Kamikaze Downhill, Jimmy Deaton eller John Tomac i Google och göra en ordentlig deepdive i MTB-lore. Prylbloggen var faktisk på vippen att köpa en sällsynt Yeti-racer en gång i tiden från cykelaffären Cycling i Birkastan i Stockholm. Är ni i krokarna ska ni kila in och hälsa på, ett unikt etablissemang så långt från dagens mega-kedjor.

OPEN:s UP är en äventyrscykel som tar både 650b- och 700c-hjul i bredder från smalt till mountainbike-brett. En cykel som är ett paradigmskifte för landsvägsbranschen. Se bara till exempel på hur många andra tillverkare som har lanserat gravel-hojar med det karakteristiska droppade, högra kedjestaget. Vad är det man säger? “Imitation är den sannaste formen av smicker”? Gerard Vroomen är nog stolt på sin kammare.

Så. Yeti gillar det som OPEN har gjort, så pass mycket att de föreslog ett samarbete. Yeti:s klassiska, blekt mint-turkosa lack har därför draperats över en UP och resultatet ser oförskämt bra ut. Särskilt om man jämför med de bägge fabriksfärger som den senaste varianten av UP – New UP – levereras i: ödlegrön och himmelsblå. Colabben görs bara i femti ex, så snabba ryck är ett måste om du vill ha en OPEN alá Yeti…

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=y6h_gSvdnUo&w=560&h=315]

Annons

 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.