Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Nya gravelfälgar från Enve

Enve går i bräschen för den här nymodiga kategorin gravel. Eller AllRoad som man också kan kalla den. Ett av Enve:s tidigare hjulpar – med ett öga på just grusliga vägar – heter 4.5 AR. AllRoad.

Men nu har de alltså lanserat ett par fälgar som de känner träffar mer mitt-i-prick i vad folk egentligen förväntar sig av en gravel-produkt. En upphottad landsvägs-fälg är inte tillräckligt medan en nedtrimmad mountainbike-fälg är för mycket. Så därför har Enve utvecklat ett par nya fälgar vid namn G23 och G27.

G23 mäter 700 gånger en intern bredd på 23 millimeter. En fälg som bäst kommer överens med däck som spänner mellan 35 till 45 millimeter. Vikt? 330 gram.

Enve G23

G27 är valet för er som rullar 650B. Den interna bredden är hela 27 millimeter och G27 trivs bra med däck mellan 2 till 2.25 tums bredd. 320 gram.

Enve G27

Notera att Enve har broderat ut definitionerna här nedan… “Fast gravel”, “fun gravel”…

Annons

Läs mer om Enve:s produkter här

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.