Nya Canyon Spectral Den enda mountainbiken du behöver?

15 Dec 2017

Tyska Canyon är en av de riktigt stora på det här med att sälja cyklar via internet. För en handfull år sedan var Canyon:s cyklar helt okej och anständigt utrustade, men inget att tappa byxorna över.

Det är andra bullar nu. De monokroma cyklarna från Koblenz tillhör bland de mest estetiskt attraktiva på marknaden och funktionellt ligger de i samma liga. För att inte tala om ekonomiskt… Vilket för oss till Canyon:s nya generation av AllTrail-cykeln Spectral.

Till nästa säsong uppdaterar Canyon Spectral-chassit till 150 millimeters slag fram och 140 bak.

Canyon Spectral CF 9 LTD
Canyon Spectral CF 9 LTD: Kolfiberram med baktriangel, SRAM XX1 Eagle-grupp och Enve 60-hjul. 

Som med de flesta andra linjer på Canyon:s program finns Spectral i olika utföranden med ram och baktriangel i kolfiber, ram i kolfiber och baktriangel i aluminium och ram och baktriangel i aluminium. Ett intressant konstruktionsval är att Spectral enbart kommer med 650b-hjul. Ett annat den nyutvecklade vajer- och bromshöljeslänga som är elegant infällt under nederröret. Snyggt och mycket servicevänligt. Canyon har också två nya system för flaskställen som är kompatibla med det nya sätt som bakdämparen är monterad i ramen. En förvaringslåda som monteras i ramen finns också att köpa. En integrerad sadelklämma är en fin detalj. Notera den grafiska kinken på toppröret där det är brutet ned mot sadelstagen. En koppling till Canyon:s kolfiber-cross Inflite:

10d3ca3c00cd41e433b4a8f8043d0

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.