Ny toppsko från Bont Intressant låslösning

20 Mar

Bont Helix heter den nya modellen som tar plats i toppen av modellträdet. Kolfibersula alá monocoque, strategisk ventilation genom tåboxen, en överdel som är konstruerad för att inte tappa formen över tid – om du inte värmer upp skorna vill säga och formar dem efter just dina fötter. Som med andra cykelskor av Bont.

Helix Metallic Blue-White

Det intressanta är en ny lösning för att dra åt skorna runt foten. Och det är verkligen ”dra åt runt foten” det handlar om. Med ett enda Boa-snurrspänne drar man åt låslinan runt foten – den ligger i en ränna i skochassit och sluter runt hela fotkroppen. Bont säger att de har kunnat pressa vikt och nå nya höjder i bekvämlighet och formpassning med det här systemet.

Helix Matte Black-Gold

Prylbloggen applåderar användandet av prima snurrspännen från Boa – många skofabrikörer kör med egen-kokta varianter på Boa:s branschledande lösning. Gott så, men den enkla skillnaden är att Boa-spännen helt enkelt är bekvämare att handskas med. Med eller utan handskar.

Cable-Routing Continuous-wiring Single-Boa

Det som får oss att bli lite bekymrade är att Boa-spännet är ensamt på vardera sko. De dojor vi provat som varit utrustade med ett enda Boa per sko har ofta varit vanskliga att dra åt på ett sådant sätt att skorna sitter utan att trycka på en del ställen, medan skon suttit aningen löst på andra. Så vi kommer följa Bont Helix med intresse. Kanske har de löst denna nöt?

Skorna väger 230 gram i storlek 42 och finns att köpa nu. Läs mer på Bont:s hemsida

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.