Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Luka Mezgec:s Scott Foil Disc

Slovenen Luka Mezgec knep landslagströjan i både de nationella mästerskapen i linje såväl som crosscountry OCH i cykelcross – en imponerande merit att ha på sitt palmares och ett mäktigt hat-trick. Mezgec tävlar för Mitchelton-Scott på WorldTour:en och de genomför därför sina tävlingar på Scott:s cyklar.

Michelton-Scott training camp in Almeria, Spain february 2018

För Abu Dhabi Tour fick Luka köra på en speciallackad Scott Foil som var täckt i de nationella färgerna för Slovenien – en trevlig perk som de allra flesta som tävlar på den nivån gärna skulle vilja uppleva.

Michelton-Scott training camp in Almeria, Spain february 2018

För alla oss andra dödliga är Mezgec:s verktyg i sitt yrke en intressant studie i hur långt landsvägscykeln har utvecklats. En hypermodern och funktionsorienterad maskin för att betvinga mil, luft och motståndare. Aerodynamik i varje detalj, digitalt drivna växlar och så de där kontroversiella nymodigheterna som snurrar runt vardera hjuls nav: skivbromsar. Det slicka integrerade styret från Scott:s in-housemärke Syncros är en annan detalj som Prylbloggen gissar att vi kommer få se mer av framöver.

asset-1

Notera Luka:s customskor här ovan – Scott Road RC Ultimate försedda med hans namn.

Annons

asset-2

asset-3

asset-5

Och så slutligen den “civila” versionen av Mezgec:s Scott Foil Disc, rätt stilig inte sant?

Scott Foil Disc
Scott Foil Disc

Läs mer på Scott:s hemsida om både cykel och hur de ställer sig inför den alltmer utbredda bromstekniken med skivbromsar. 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.