Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Intressanta fynd på eBay

En period satt Prylbloggen och sökte på precis allt inom cykel på eBay. Detta var kanske 10 år sedan ungefär. Mången sen natt matades det in sökord på sökord för att kanske-kanske få träff på någon cykeldel eller trivial parafernalia som PB just då hade fått dille på.

Scott Drop In-styren var ett riktigt Sisyfos-arbete. Eftersom Greg himself hade haft ett sådant styre, så skulle banne mig jag också ha ett sådant. Se nedan:

LuzArdiden-620x394

Foto från Touren -90. Den sista gången som LeMond knep slutsegern. Året efter inleddes eran då mannen därbakom i bild – Miguel Indurain – inledde sin dominerande era. Men det är en annan historia.

Styret då? Jo. Jag fick hem den från United States of Amerikas förenta stater. Och la den sedan i ett hörn i källaren. Och glömde bort den. Kanske var det mer jakten som lockade än att nå mål för jakten? Nåväl.

Prylbloggen fick ett infall häromkvällen. Slog in ebay.co.uk för att fönstershoppa lite. Vem vet. Någon kanske säljer ett par NOS Sidi Tecno i storlek 44 för en spottstyver?

Men jag trillade över en massa andra intressanta dojor från Dino Signoris firma med de så karakteristiskt konfettifärgade cykelskorna:

s-l1600

Annons

https://www.ebay.co.uk/itm/NOS-Vintage-Sidi-Boots-winter-Cycling-shoes-new-size-42-8-5US-7-5UK-Italian-rare/192454125501?hash=item2ccf28e7bd:g:dvUAAOSwyYZZ4RQ-

Eller den här underbara 80-talsikonen:

s-l1600-1 s-l1600-2

Om minnet vill minnas rätt, så är de här tidiga cykelskorna för mountainbike från Sidi utan någon som helst form av klickfäste-möjlighet under sulan. Enbart för cyklar med klips på pedalerna!

Någon av er därute får köpa dem och garnera sin nostalgihylla med dem…

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.