Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Garmin Vector 3 – uppdaterade effektpedaler

Amerikanska Garmin är en av tillverkarna som hängt med ett tag nu i effektmätar-gamet. Länge verkade effektpedalerna Vector existera som vaporware/i utvecklarhelvetet/limbo, men när de kom för några år sedan så var dem ett välkommet tillskott. SRM var inte längre ensamma, även om det fanns och finns andra aktörer som PowerTap exempelvis.

Vi provade ett par Vector för ett par år sedan. Vector 2 med straingauges i bägge pedalaxlarna. Parad med ett Garmin-huvud, så levererade pedalerna pålitliga data i trevligt, tufft och turbulent väder.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=0rD5IE8VZ0A&w=560&h=315]

Men cyklister är estetiker ibland. Okey. Ofta. Och Vector av tidigare generationer hade en utstickande mojäng på baksidan av pedalaxeln som stack upp ovanför vevarmen. Ett ögonsår – även om funktionen var tillfredställande.

Annons

Men nu när Garmin har lanserat Vector 3 så har de lyckats strömlinjeforma konstruktionen och därmed eliminerat de där plastpoddarna. Tack säger Prylbloggen.

Garmin Vector 3
Garmin Vector 3

Läs mer om Garmin:s effektpedaler här…

och köp dem här

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.