Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Fredagsfilm om custombyggare

Ashland, Jackson County, Oregon, USA. Platsen där Mike DeSalvo bygger mountainbikes, landsvägscyklar, grusgnidare (gravel grinder…) och annat på två hjul. Materialen han bygger i är tidlöst titan eller segt, starkt stål. Mike tog en rambyggarkurs på välrenomerade United Bicycle Institute och har sedan svetsat ramar från -99. Mike är tryggt namn för de som har siktet inställt på ett måttbeställt chassi som grund för sin drömcykel.

I den här videon – som är några år gammal men ändå är intressant – berättar han om sin bakgrund och filosofi bakom sitt sätt att bygga:

[vimeo 63036641 w=640 h=360]
<p><a href=”https://vimeo.com/63036641″>DeSalvo Custom Cycles – Ashland, Oregon – Short Documentary</a> from <a href=”https://vimeo.com/xrats”>XRATS Productions</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Prylbloggen fastnade för den här multi-versatila cykelcrossen tillverkad av rostfria, lätta och magiskt gråglänsande titan:

Annons

04 05

Läs mer på DeSalvo:s hemsida

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.