Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Från kolfiberark till färdig cykel

Prylbloggen har en fabläss för nyfödda cykelmärket Allied. Bakom Allied finns bransch-erfaret folk som tidigare arbetat med bland annat Orbea, Specialized och kanadensiska Guru. Särskilt deras gravelhoj Allroad är hyperintressant och en Graal för undertecknad.

Allied Alfa
Allied Alfa

Med säte i LittleRock, Arkansas tillverkar Allied landsvägs- och multivägscyklar för hand i kolfiber. I den här videon förevisar de hur tillverkningsprocessen går till från prepreg-rullar, via layup i metallform till bakning, lackning och färdig cykel. Intressant och ger insikter i hur materialet som tillskrivs ha magiska egenskaper, från början går att behandla och klippa i som ett ark papper. Filmen är bara en minut så klicka play och se, lär och läs mer på Allied:s hemsida.

Annons

[vimeo 202971905 w=640 h=360]
<p><a href=”https://vimeo.com/202971905″>Allied Cycle Works for HIA Velo</a> from <a href=”https://vimeo.com/tonicmedia”>Tonic Media</a> on <a href=”https://vimeo.com”>Vimeo</a>.</p>

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.