Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Det ballcoolaste av de coola balla

Kolfiber hit och kolfiber dit. Titan och aluminium likaså. Krompläterat stål kapat, millat, svetsat och bearbetat i Brooklyn, NewYork var den absoluta toppen – peak-bike, topnotch-huckhoj cirka 2000.

Ett nästan-colab mellan BMW och Tamiya…

Prylbloggen ramlade över den här trevliga artikeln där författaren vandrar nedför minnets allé ackompanjerat foton på sin gamla hoj – en mäktig Brooklyn Machine Works TMX. Detta gott folk, fick alla oss i freeride-possen Frost att bli alldeles darrigt knäsvaga hela sommaren 2000. Och 2001. 2002. Och 2003. Vid ett svagt ögonblick räknade vi ut att vi i core-embryot av Freeriders of Stockholm hade beställt så pass många Norrlands 1412-1 på vårt lokala vattenhål under en av de där gudabenådade, arla-millennieskifte-somrarna, att vi hade kunnat ringa Doc på BMW och lägga en beställning på en TMX… 35 tuss rakt ned i kassaapparaten vid Fridhemsplan. Men va f-n! Så vi beställde in en till runda. För en kompis kom. Och det var varmt. Och vi hade rull-hängt mest hela dan. Och droppat en lastkaj.

Trendern/influenzern/musikern Pharrell vet vad som är ballt…

Effing episk freeride-video från back in the day:

Läs mer om BMW i den här artikeln på Pinkbike från 2002. 

Annons

Kolla BMW:s minimala hemsida här…

och deras Instagram här 

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.