Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

CNC-fräst cykeljuvel

Paul Price slog på CNC-maskinen i slutet på 80-talet och lät den stå på tills nu. Den numeriskt styrda roboten har spottat ur sig alla delar som krävs för att klä upp en naken cykelram och gaffel till en fungerande jonne, vilket för mig in på Paul´s trevliga och finurligt frästa styrstam: Boxcar.

Paul Boxcar-styrstam
Paul Boxcar-styrstam

Boxcar-stammen är förutom att vara ett funktionellt och tindrande vackert cykelsmycke, också aktuell då den har börjat tillverkas i en ny längd. Eller längd och längd. Stubbiga 35 millimeter är den vilket kan vara en respons på den allt mer utsträckta geometri som är aktuell för mountainbike just nu.

Paul-komponenter i limed-färgen blå.
Paul-komponenter i limed-färgen blå.

Boxcar tillverkas i 2024-aluminium i Chico, Kalifornien och finns i 0-grader på 35, 50, 70 och 90 millimeter. 15 graders tilt finns i 70 och 90 millimeter. 118 gram i 35 millimeter. Färger då? En berättigad fråga då Mr Price var och är en av de där pillemariga individerna som sålt alu-delar för cyklar i regnbågens alla färger. Boxcar finns i svart. och silver. Och en limited edition-nyans. Som just nu är blå. Kolla Pauls instagram-flöde för inspiration. Köp Boxcar-stammen —> här.

Och bara för att 3D-violett är 3D-violett:

Annons

Skärmavbild 2018-02-02 kl. 15.19.28 Skärmavbild 2018-02-02 kl. 15.19.42

 

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.