Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Prylbloggen

Campagnolo släpper 12-delad SuperRecord

Många i branschen väntade sig måhända att det skulle bli disruptorn SRAM som skulle lansera en kassett med ett dussin kugghjul, men icke. Istället är det folket i Vicenza och Campagnolo som går i bräschen för den första 12-växlade landsvägsgruppen. Vill du styra över 24 växlar (med tvenne kedjehjul fram) så behöver du ta ett stadigt grepp om plånboken. Super Record och Record är de komponentgrupper där tolvdelat först gör debut. De bägge kassetterna som görs tillgängliga har ett spann på 11-32 och 11-29.

Campagnolo12

 

Vad menas då med “en kugg till tio år senare”? Jo, det var 2009 som Campa som första tillverkare sjösatte den första 11-delade gruppen. Passande då att de nu tar klivet upp och växlar över till en tolfte kugg…

Annons

Läs mer på Campagnolo:s hemsida

När vi ändå är inne på Campa så kan vi skriva en rad om märkets skivbroms. Ja faktiskt. De har – lite halvt bortglömt av någon anledning – en fullt modern, elektriskt växlad och hydrauliskt skivbromsad gruppo på programmet. FlatMount och allt. Se nedan. Läs mer här

7498_z_pinza-h11-groupset

Erol Orhun
Nyfiken, frågvis, vetgirig. Om allt och alla. Antal hjul är inte så noga, men fordon på två och fyra hjul har alltid spelat hårdare, högre och härligare på hjärtats strängar. Intresserad av allt som är intressant i världen. Första cykeln? En metallic-blå GX 2000 med halvmeters limp-sadel. Sedan en TBG, en Miyata, en Bridgestone, ett par Bottechia, en Kona... Och det var innan intresset fick verkshöjd på allvar. Skriver mest om prylar. För det är roligast.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.