Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Vanligt eller Q-Ring

Har fått lite beslutsångest om jag ska köra med Rotor Q-ring eller fortsätta med vanlig…
Dagens I-Lands problem…

                                                            Rotor Q-Ring

Annons

Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!

7 kommentarer

 1. Sitter i samma tankar. Finns det flera olika varianter eller har alla fabrikat samma form? Vad finns det för andra märken som gör ovala klingor?
  /Rikard

 2. De mest extrama görs av O'symetric http://www.osymetric.com/ bla. Wiggins kör med dem. Annars så kan man alltid få dem tillverkade av t. ex. EP http://hellore.se/experimentalprototype/

  Vad jag läst mig till på nätet så hjälper Q-rings inte så mycket utan man måste upp till O'symetrics (mer ovala) för att få någon mätbart resultat av bytet.
  Personligen funderar jag på att köra ovalt på långlopp och runda när det är lite stökigare.

 3. Rotor har förresten insett at mer ovalt är grejen och lanserade QXL i dagarna men de finns enbart till landsväg än så länge.

 4. Hmm, nu blev det ju ännu svårare 😉
  Vad jag kan förstå så används väl Osymetric mest på landsväg.
  Q-Rings kanske lämpar sig bättre i skogen om dom är lite "snällare" så slipper man byta till rund om det är stökigt.

  Får väl vänta och se om Rotor släpper QXL till Mtb..

 5. Med stökigt menar jag XCO där det är mer igångdrag jämfört med långlopp där det är mest att ligga på samma kadens mest hela tiden. Men Q-rings är ju snälla så de funkar nog i stökigare terräng också.
  Dags att googla Q-rings och XCO… 🙂

 6. Kör OSymetric och är nöjd. Kör du inte singelklinga rekommenderar jag dock att du kör runda klingor för att slippa framväxelstrul.

 7. Okej, Kör ju singelklinga så då är det ju grönt 🙂
  Vilken storlek kör du?
  Jag vill nog ha 40T placerat på mittenklingans plats..

Comments are closed.

Annons