Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Me myself and I

Lugn och harmonisk morgonstund med mig själv under pendlingen..
Förutom en incident med en bilförare på övergångsstället / cykelbanan precis utanför jobbet !

För att göra en lång historia kort så kom jag cyklandes fram emot korsningen och jag ser bilen komma från höger utan att sakta ner.
Jag ser ju detta och rullar försiktigt (inga problem att stanna) ut över första halvan av vägen (cykelbanan) fram till refugen varvid han ser mig och stannar.. Jag rullar vidare framför den stannade bilen och vinkar lite lätt som “tack” då han slänger upp näven och pekar finger tillbaka!

Då brann det i skåpen och jag vände, körde fram till mannen i fråga hängandes på hans sidoruta och undrade varför han pekar finger utan anledning…
Han skulle minsann läxa upp mig och påpekade att man inte bara kan cykla på övergångsstället utan att jag har väjningsplikt..
Visst är det så sa jag och frågade om han inte tyckte att jag visade hänsyn då jag stod stilla balanserades på cykeln och hade utan problem låtit honom köra..

Annons

Som vanligt leder ju en argumentation inte till något vettigt då bilisten oftast inte fattar bättre!
Han kanske blev upprörd för att han helt enkel missade mig och kände på sig att han gjort fel??

Inte vet jag, men så tror jag iallafall…


Jag bör ju synas på vägen iallafall!!


Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!
Annons