Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykelpassion by ShortyOkategoriserade

Krav på dig som cyklist!


 Har luskat fram lite fakta från Transportstyrelsens hemsida efter att jag      mött flertalet personer med olagliga cyklar.


 

  • Enligt lag måste en cykel alltid ha
  • ringklocka (det finns inga krav på hur den ska se ut eller låta)
  • broms
        Belysning och reflexer krävs bara vid färd under mörker. 
        Cykel som leds av gående eller vid färd dagtid omfattas inte av kraven.
        Ovanstående är ju faktiskt en lag som jag själv bryter emot, har inte             ringklocka varken på min Mtb eller landsvägscykel…
        
        En cykel ska ha:
  • en lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter. Baklyktan får var av blinkande typ om den blinkar med minst 200 blinkningar/minut.
  • strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus med sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller
  • en lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter.
  • röd reflex baktill,
  • vit reflex framtill och,
  • vit eller orangegul åt sidan.

       Ovanstående ser jag som en självklarhet om man cyklar i mörker och i            trafik.. 

Annons
       Med trafik så inkluderar det att cykla på cykelbana…

       

Har mött alldeles för många cyklister senaste vecka utan varken reflexer eller lysen på cykeln, vad är det med folk egentligen!

Inte nog med att kunna skada sig själv utan en stor brist av respekt mot medtrafikanter som faktiskt kan bli drabbade vid eventuell olycka!Mikael Kippilä
Jag är en cykeltokig småbarnsförälder med ett gediget teknikintresse. Följ mig på resan genom livet på en cykelsadel, inga vägar är för krokiga eller för branta för att besegras. Ett ständigt pussel i vardagen att få ihop det med träning och familj satsar jag mot nya mål på Mountainbike och Cykelcross. Helt enkelt min passion för cyklingen. Häng med!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.