Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns på https://www.cyclingplus.se/anvandarvillkor/. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.

Cycling Plus

Dagens bloggtips och lite TdF

Det finns som bekant många former av cykling. Förutom alla tävlingsvarianter och varierande motionsformer kan man även uppleva diverse äventyr på långfärdscykling.

Just ägnar sig en bekant till mig Mikael “Svizze” Svensson från Moheda åt det. Egentligen kan man säga att han nästan kör ett något långsammare Sverigetempo då han förflyttar sig från Haparanda till Ystad. En nätt sträcka på cirka 2500 kilometer.  Det är också ett sätt att tillbringa sin semester. Ett härligt sätt om du frågar mig. Jag har själv varit inne på samma linje men med mindre packning. “Kreditkortscykelsemester” med minimal packning och mycket cykling.

Första landskapet avklarat på resan söderut. Foto: Mikael Svensson
Första landskapet avklarat på resan söderut. Foto: Mikael Svensson

Resan dokumtenteras i bloggform och hans öden och äventyr på två hjul under de här veckorna kan följas på: mikaelsvenssons.blogg.se

Annars cyklas det även på min front. Lite mindre än vad som tänkts men ändå enligt någon form av plan eftersom M6 väntar runt kalenderhörnet. Jag skall förvisso bara köra halvsexan men ändå.

Igår körde jag någon form av intervall. Långa sådana, egentligen någon form av tröskelträning med tanke på puls och varaktighet. Hur som haver är benen trötta så här efteråt varpå dagens cykling får bli ett återhämtningspass. Kände mig lite seg redan från början mycket beroende på vilodag i onsdags efter ett tungt styrkepass i tisdags. Så träningen rullar på.

Sen ser jag förstå på TdF och inte utan glädje. Gårdagens sändning var ett riktig maratonsändning där vi fick vara med från start på den kanske jobbigaste etappen i årets Tour. I väder som innebar temperaturer på uppåt trettiofem grader vid start till hagel och ösregn vid mål kämpade cyklisterna över toppar som Col de la Core och Port de Lers på vägen mot HC-klättringen upp till målet i Plateau de Beille. Enligt Greg Lemmond var det inga attacker mot den gula tröjan som sitter på Frooms undernärda axlar.

Annons

Jag undrar om vi såg samma lopp. Det attackerades visst. Valverde, Contador och Quintana attackerade så gott de förmådde. Det vara bara det att de inte orkade fullfölja och att australiensaren Richie Port var så jäkla stark att han hämtade in alla försök som gjordes. Till och med Froome själv gjorde ett ryck men även han saknade kraft och kunde inte dra ifrån ytterligare. Vann gjorde “Purito” och fick därmed aningen revanch på tidigare prestationer. Det känns som lite “Barca”-varning på Sky som lag bara tycker jag. Flera av hjälpryttarna är så starka att de lätt platsat som kaptener i andra lag. Hade varit mer spännande att se dem blanda sig i striden än att avgöra den. Så går det när mycket pengar samlas på samma ställe.

Frågan är om Touren redan är avgjord vad gäller totalasegern. Det återstår förstås att se särskilt när Alperna återstår. TeeJay Van Garderen har i princip lovat att det är där han tänker försöka attackera. Så än lever loppet och kanske hoppet fast jag tror att Froome defilerar om han inte kraschar.

Idag blir det en kuperad mellanetapp på väg norrut igen. Frågan är om jag skall ta detsamma?

/ J – inte bara soffcyklist

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons