Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
CykligareOkategoriserade

Att det skall vara så svårt

Jag vill i all välmening ge ALLA företag ett gott råd. Ha en dialog med kunden i reklamationsärenden oavsett vilken karaktär de har eller vilken vara det rör sig om.

Till Cube och deras representanter skulle jag vilja säga att det inte behöver vara så svårt eller ens särskilt komplicerat. Jag skickade in bilder på en trasig ramdel, en som dessutom går att byta ut.

Tydligen svårbegripligt ärende
Tydligen svårbegripligt ärende

Som svar på det kan man skicka ett mail tillbaks där man i all enkelhet säger något i stil med: “Vi har tagit del av dina bilder och undersöker saken. Vi ber att få återkomma i ärendet”. Svårare än så behöver det inte vara! Det kan i det här fallet vara på valfritt språk. Ett så enkelt besked kan jag även klara på danska eller tyska.

Resultatet av undersökningen kan sen resultera i varianter på det här temat:

  • Kära kund, dessvärre täcks inte den här skadan av vår garanti då vi anser att garantitiden gått ut men du kan emellertid köpa en reservdel för XXX kronor.
  • Skadan täcks inte längre av vår garanti men du kan få köpa en ny baktriangel till rabatterat pris då vi inte anser att den skall gå sönder på det viset. 
  • Garantin gäller inte för utbytta ramar men du får en reservdel ändå. 

Således kan man tänka sig att företaget ifråga skänker mig en reservdel och tar kostnaden på Goodwill-kontot, att de rabatterar priset för att de strulat och tagit onödigt lång tid på sig eller att de helt sonika pekar på de juridiska aspekterna och inte vill ersätta mig men vänligt talar om för mig hur problemet kan lösas.

Annons

Alla tre alternativen är förstås godkända men ett svar vill jag i vilket fall som helst ha. Och det omgående!!

Om jag nu måste köpa en ny baktriangel vill jag veta hur snart jag kan få den, vad den kostar och hur monteringen skall lösas. Allt för att kunna cykla MTB igen. Det råkar vara det jag vill göra. Inte skriva mail.

/ J – nu mycket irriterad

 

#cykligare #knivesandbikes 
John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.