Pun(g)ktering - förtretliga skrevsparkar från högre makter

14 Feb 2014

Tänk dig att det är en torsdagmorgon i februari. Det är grått, mörkt och fuktigt råkallt, snön hänger i luften. Du är lagom sömnig men i alla fall uppstigen i tid och är på väg till din destination i det här fallet ett viktigt möte. Trafiken är som den under morgonrusning och jag tänker en smula belåten att jag på ett prudentligt vis har både lampor och reflexer på mig när världen runtomkring är suddig.

I den här situationen är det inte alls rätt läge att få punktering. Men det var precis vad som hände. Med några kilometer kvar att cykla kände jag den där obehagliga krängningen i bakänden  som ni cyklande medmänniskor så väl känner igen. Ville först tro att jag inbillade mig vilket jag tyvärr inte alls gjorde.

Splittergrus – punkteringsfria continentaldäck: 2 – 0

Vad jag inte planerade igårmorse var en kall och isig språngmarsch. Tack och lov var jag ute i relativt god tid och hade lämpliga skodon på fötterna. Så med ena handen på sadeln och den andra rytmiskt pumpande på ett hurtigt vis fortsatte färden mot fonden av ett alltmer tilltagande snöglopp som trängde in överallt under kläderna och humöret.

Fram kom jag och till och med i tid och av någon förunderlig anledning kände jag mig inte stressad trots incidenten. Mitt möte föll väl ut och jag tänkte rapportera om det lite senare.

Den formen skall bakdäck inte ha!
Den formen skall bakdäck inte ha!

Efter förrättat värv funderade jag på hur jag bäst skulle ta mig hem. Fick en snilleblixt och tog mig till Bike Brothers på Smedjegatan. Tack och lov för hjälpsamma och geografiskt välplacerade cykelhandlare.

Köpte mig en slang och fick låna verktyg så jag kunde fixa punkan. Tack för det Håkan! Särskilt med tanke på skitvädret och det faktum att däcket var förbaskat surt att få av och på och gjorde så jag lyckades knäcka två av butikens däcksjärn. När det första rök kom ett leende och ett konstaterande om att gamla järn är spröda. Efter det andra fick vår ärade cykelhandlare en rynka mellan ögonbrynen. Men det gick till slut även om det slangbytet inte platsat på Ränneslätt.

Hemvägen blev blöt och slirig. Inget drömunderlag precis. Undet tiden funderade jag på symbolik. Ett ämne det finns anledning att återkomma till.

Inte mitt favoritunderlag, snö med konsistens
Inte mitt favoritunderlag, snö med konsistens

Egentligen skulle jag senare varit på planeringsdag ute på Kronobergs Folkhögskola under förmiddagen men det missade jag med den här förseningen.

Idag bjuder naturen återigen på något jag avskyr, regn med konsistens. Kallt och besvärligt. Sen vet jag inte om det blir bättre av att jag nu i skrivande stund mottog några bilder från sydligare nejder som visar sol och en himmel med en suspekt färg jag inte känner igen – blå!

Förresten lär det vara alla hjärtans dag idag. Så ni som har hjärtan, var rädd om dem!

/ J – skickar en hjärtlig hälsning till alla

#cykligare #knivesandbike

4 kommentarer

Anonym 14 Feb 2014

Tur jag packade solbrillorna 😉 p&k från Söderns ros

Anonym 14 Feb 2014

Ta hand om ditt hjärta, du med!

John 14 Feb 2014

Solen hittade hit till slut. Små glimtar av den i alla fall…om man tolkar tecknen optimistiskt.

John 14 Feb 2014

Jodå, jobbar på det! 🙂

Kommentarsfuntionen är avstängd.