Svenska Cycling Plus
Annons
Annons

Den egentliga nyttan av att vara nyttig kan kanske diskuteras. Men så kände jag mig i alla fall i måndagskväll, nyttig. Lite hurtigt tänkte jag mig att den här måndagen var speciell. Att den markerade starten på resten av mitt liv. Pretentiöst, javisst! Men någonstans måste det börjas. Tyvärr har jag varit sjuk, ja eller snarare förkyld ett tag vilket givit mig några ofrivilliga vilodagar. Dags att kompensera det var tanken. 

Dylika dagar är inte pendling alltför betungande

Dagen började med sommarvarm sol och en väldigt kalorisnål frukost bestående av ett glas vatten.  Mest beroende på att jag inte var hungrig. Pendelturen som följde var riktigt skön. Underbar temperatur och inte för mycket trafik. De bilar som interagerades med uppträdde artigt och så även jag. Frånvaron av hytta nävar var påtaglig.

Sen kaffe i mängder. Någon last måste man ju ha och summan av dem sägs vara konstant. Lagom koffeinhög anlände jag till gymmet. Det har sina fördelar med att ha lediga eftermiddagar från stund till annan. Det är mindre befolkat på dylika institutioner.
En av de äldsta maskinerna på gymmet blev min nemesis

Väl hemkommen slogs följe med min blivande bättre hälft för en runda på Mountainbike. Enklare runda i lågt tempo bara för att av njuta av världen och vädret tillsammans. Inspirerad fortsatte jag ytterligare en vända på egen hand. Det blev ren stig för att öva lite teknik när jag ändå var ute. Men herrejäklar vad trött jag var. Sol, frånvaron av form kombinerat med hård träning tidigare på dagen tog ut sin rätt.

Den lilla pricken är faktiskt mitt sällskap

 

Stig hundra meter från hemmet

 

Måndagen kan således sammanfattas:

Annons
  • Lågkaloridag (1 banan till frukost, ännu 1 banan till lunch, het grönsakswok)
  • Pendelcykling till och från jobb
  • Transportcykling till och från träning
  • Lååångt gympass
  • Motionscykling med sällskap
  • Motionscykling i ensam majestät

 

Jodå, en rätt ok dag sett ur såväl energi- som motionssynpunkt. Det kanske är rätt väg att gå eller snarare cykla?

 

/ J – blivande hurtbulle?

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.