Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Mötesplats Smedjegatan

Igår körde jag MTB igen. Det gick nästan bra, fram till dess att jag körde omkull igen. Blev lite skrapsår men eftersom jag lyckades famna en björk på vägen ned så undkom jag med blotta förskräckelsen, ett stukat bromshandtag och lite ömma och skrapade ställen på kroppen att addera till de övriga. Det kunde gått värre eftersom det skedde på byggd bro på ett spår mitt i Växjö. Bron är rätt hög så ett fall därifrån hade känts!

Men det föranledde mig att avsluta turen som ändå var på väg åt det hållet och istället bege mig till Bike Brothers som ligger i närheten. Tänkte mest säga hej och se om det hände något där. Det gjorde det!

Världens nyaste antikvitet. 26" heldämpad. Ram ny, bakhjul nybyggt, drivlina ny, bromsar och kablage nytt...koncept - uråldrigt!
Världens nyaste antikvitet. 26″ heldämpad. Ram ny, bakhjul nybyggt, drivlina ny, bromsar och kablage nytt…koncept – uråldrigt!

När jag kom in var en Bike-Fit i full gång. Kul att se det förfarandet “lite från sidan”. Tror att jag sitter någorlunda på mina cyklar men det är jag inte helt säker på förstås. Vem vet jag kanske prövar. Frågan är vad man gör om någon säger till mig “du har suttit fel i tjugofem år”. Skräp också!

Bäst jag stod där och njöt av cykelatmosfären dök en den här cykeln med tillhörande ägare upp. Spekulant på en ny pump och fullproppad med cykelkunskaper. Ramen, inköpt i Belgien visade sig vara extremt speciell. En trackram byggd för självaste Eddie Merckx och av den anledningen med helt galna mått och vinklar. Nu rullar den som kultfixie. Snygg som f-n om ni frågar mig!

Snygg så det förslår!! Hög vill ha faktor på den här!
Snygg så det förslår!! Hög vill ha faktor på den här!

En stund senare kom en god vän in som är spekulant på ny cykel. Min vän har väl inte helt normala proportioner kan man lugnt säga. Tänk långa ben, EXTREMT långa ben och lägg därtill ryggproblem och du har en utmaning på temat “Bikefit”. En heldämpad cykel hjälpte i skogen men landsvägscykling tarvar lite andra lösningar. I och med det kanske en öppning dök upp för mig för övrigt. När ny cykel införskaffades blev en hardtail Bros Adventure med XT-utrustning plötsligt överflödig. Storleken passar nog och jag är på jakt efter en “snabbare” cykel. Tröttnat lite på vikten, allt tekniskt och underhåll på min fullgungare. När idén kom på förslag såg Håkan cykelhandlare smått panikslagen ut och erbjöd sig nästan att lösa in cykeln istället. Mitt rykte som materialtestare föregår mig märker jag.

Annons

På väg ut och hem mötte jag två tjejer i dörren som jag bytte några ord med. De kom cyklandes från Grimslöv där de gick på folkhögskola. De tog cyklarna varje gång de skulle in till stan för att öva inför kommande äventyr. De avser att cykla till Kroatien till sommaren.

Där ser ni – nuförtiden cyklar alla!

/ J – ibland social

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.