Mitt i allt

5 Maj 2016

Nu känns det verkligen som man är mitt i allting. Panta rei – allt flyter. Våren är här på riktigt och håller inte på att småfjutta längre. Nu är det blommor, blad och ett rent helvete för alla pollenallergiker.

Vårhelvetet är här
Vårhelvetet är här

TV-cykla kan man göra å det bestämdaste eftersom Eurosport i princip visar allt som rör sig på två hjul. Förutom vårklassikerna kunde man nyligen se Tour of Turkey och Tour of Yorkshire och nu pågår Tour de Azerbaijan och inte minst världens längsta fyradagarstävling 4 jours de Dunkerque! Allt som uppvärmning för fredagens emotsedda start av Giro d’Italia.

Vill man se cykling på närmare håll, i alla fall i mitt fall, så tar man sig till Huskvarna för att avnjuta årets EM i MTB på plats. Spektaklet börjar idag och varar till den 8e! Jag har planer på att eventuellt ta mig en tur norrut på lördag om vädret håller i sig. Är man intresserad så finns plats i en styck liten bil som kommer lågflyga mellan Växjö och Jönköping!

Mtb deluxe!
Mtb deluxe!

Vill man vara mitt i cyklingen fast på landsväg och har vägarna förbi Småland och Växjö så pågår Lammhultcyklisternas vårsatsning ”Kronobergstrippeln” för fullt. Det är tre motionslopp i dagarna tre i vacker Småländsk natur. Först ut var traditionsenligt ”Växjötrampet” som alltid legat på Kristiflygare. I morgon är det så dags för den backigare etappen då ”Örken runt” står på programmet. Sen avslutas trippeln med ”Helgasjön runt”. Namnet var en gång i tiden högst adekvat men nu skall erkännas att loppet i och med årets sträckning inte alls går runt nämnda sjö. Men det avslutas och påbörjas i dess närhet. Även här blir det kuperat och någonstans runt 800 höjdmeter skall klaras av.

Tre dagar - tre motionslopp!
Tre dagar – tre motionslopp!

Själv är jag ur form och trampar för ovanlighets skull inte någon av ovanstående lopp. Annars är mitt vanliga upplägg att köra två av dem och ingå i teamet bakom ett.

Nä, för tusan. Nu hinner jag inte skriva mer. Jag måste ut och cykla….

/ J – vårar

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.