Mellantider

26 Dec 2017

Julen inställd i år. Inte för alla då men för mig.

Det blev resultatet av december. De delar jag kommer ihåg i alla fall. Riktigt hela julen ställdes dock inte in. Skinka införskaffades, köttbullar med doft av kryddpeppar trillades, en sill lades in och till ro och en jansson tillreddes. Det lagades även gröt som senare fick bli ris á la malta och det inmundigades julmust. Mat avnjöts således.

Införfejandet, julhets, klappar, resande, folkmassor och allt ståhej undveks emellertid helt. Istället ägnades det åt att ladda de batterier som länge varit på upphällningen och till slut dog. De har till och med varit så slut att det inte ens cyklats eller styrketränats. Det har inte funnits ork till motion. Vilket är en paradox för utan träning orkar jag mindre, något jag är väl medveten om. Nu ägnas tiden åt stärkande promenader. Den nivån hålls. Ett steg i taget tills marschtempot är stadigt då kan det utökas till att omfatta fler aktiviteter.

Amputerad lem
Amputerad lem

Men förresten en julig sak till gjordes. En gran jagades och nedlades planenligt. Dock inte utan motstånd. Ser ni en gran utan gren så kan det vara den som kom undan. Varning, den är nog inte vänligt inställd till människor.

God fortsättning vill jag önska alla! Må era dagar vara fulla av cyklighet i mängder.

/ J – julmarodören

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.