Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Djävulens påfund

Faran med att en gång ha varit aktiv cyklist om än bara på motionsnivå och sen komma av sig är att man minns. Man minns varje god känsla och bra ögonblick, varje slitsam kilometer och motsträvig slakmota. Distanser, snitthastigheter, topphastigheter, sträckor och rundor, jag låtsas inte minnas dem men det gör jag förstås. Väldigt väl.

En avart är vad det är
En avart är vad det är

Och här står jag och sneglar på en motionscykel. Ful är den. Som medeltidens människor föreställde sig demoner och andra oknytt som människoliknande med förvridna lemmar och förvanskade anleten föreställer jag mig den här tingesten i relation till en cykel.

En perverterad avart är vad det är. En mörk skugga av sin förebild. Den saknar själ. Den är inte vacker, möjligen funktionell.

Här står jag och där står den. Vi bligar på varandra. Nu djävlar.…skall vi umgås.

Annons

/ J – den orörlige

 

#cykligare #knivesandbikes #evaldssonpt

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.