Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Det är öken…

Som mången intresserad cykelentusiast spenderas ett antal timmar framför Eurosports alla sändningar under året. Mest underhållande är nog vårklassikerna med Ardennervecka och Paris-Roubaix. Trots det är de största högtiderna nog ändå TdF och Girot. Vueltan har aldrig slagit an hos mig och orsaken är enkel och stavas: M O T O R V Ä G!

Nu har de för all del försökt bli av med den stämpeln de senaste åren genom att i princip lägga halva “Spanien runt” i Pyrenéerna men det känns också en smula konstlat. Men hur som haver går det att konstatera att motorvägar är skittråkiga inte bara att köra bil på utan framförallt att bedriva cykeltävling på. Det händer inget för det är för lättkontrollerat, det finns ingen publik av naturliga skäl och att se eländet på TV är bara sanslöst långtråkigt. Jag spolade förbi åtta mil igår och under den tiden hände bara det att utbrytargruppens försprång minskade från tre till en minut.

Ja spännande är det inte
Ja spännande är det inte

Så ett tips snälla arrangörer, gör inte så! Som sagt Vueltan syndar ofta men otyget kunde även ses på förra årets Turkiet runt och alltid i Californien runt. Jänkarna har ju nästan spikraka vägar. Och nu var det dags för Girot att göra detsamma. Det enda som är tråkigare än motorväg är motorväg i kombination med ett massivt enformigt landskap.

Om etapperna i Israel var ämnade att sälja in landet så misslyckades de grovt i mina ögon i alla fall. Nu vet jag att de har miltals med svart asfalt, industriparker och en sjutusan massa öken. Spännande, olika nyanser av brunt. En informationsskylt upplyste om att en del av öknen var känd för sina många färger på sanden. Jag såg brunt. Mörkbrunt, ljusbrunt och kanske en nyans av beige. Vacchi konstaterade under sändningen “nu har vi kört i en krater i fyra mil” vilket var en utmärkt sammanfattning på hela etappen.

Annons

Som stark kontrast följde en etapp från Tour of Yorkshire precis efter. Grönt, små vägar och kuperat, hurra!

Verkligen, IS ???
Verkligen, IS ???

Sen undrar jag med tanke på vart i världen etappen i Girot ägde rum om det bara var jag som blev nervös av informationen att det bara var kilometer kvar till I S?

/ J – TVcyklisten

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.