Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

Den växande flocken

Familjen växer. Inte den biologiska då utan den mekaniska. Det näst senaste nytillskottet i cykelfamiljen blev en MTB. Ett på grund av skador hittills ocyklat exemplar dessvärre.

Men det hände sig så att någons födelsedag på ett turligt sätt råkade sammanfalla med hemkomst från teknikträningslägret i Pershyttan. Trots den brutna axeln gav själva cyklingen så mycket mersmak att lusten väcktes.

Men då behöver man något att trampa stig på. Försöken att modifiera en Kona föll ju inte så väl ut vilket jag skrev om i ”Dr Dew och Mr Hyde”. Således var cykelparken tvungen att utvidgas.

Bros Endorphin 650b
Bros Endorphin 650b

Mina första funderingar handlade en del om storlek. Totalt och förstås på hjulen. Det fanns en tid då det valet var enkelt. Så icke längre. Men budgeten var någorlunda tydlig och med den skulle storhjuling införskaffas åt kvinna på 162 centimeter. En tjugoniotummare kändes för otymplig i sammanhanget.

Jämförelser gjordes mellan diverse märken bland annat Canyon och andra nätalternativ. Det visade sig lyckligtvis att det fanns mer lokalsålda cyklar som klarade sig bra på de flesta parametrar. Inte minst totalvikt och att den här cykeln inte är nedspecad där det inte syns vilket annars är vanligt i de mer modesta prisklasserna.

Cykeln blev en Bros Endorphin i den trendriktiga storleken 27,5″ eller mer korrekt 650b eftersom tum egentligen är ett inexakt mög som borde avskaffas.

Canyonmodellen som matchade i pris var något dyrare, enklare specad men något lite lättare och med bättre gaffel. Brosen är inte utrustad med några lättviktsprylar – nav, reglage och diverse annat är Deore exempelvis. En grupp som brukar vara bombsäker ur hållbarhetssynpunkt å andra sidan. De känns även som stabila instegsprylar. Mer vaga begrepp som ”cykelglädje” och dylikt får anstå till senare.

Annons

Nu återstår bara provcykling så fort konvalescensen är avklarad.

/ J- undrar över cykelförvaring

#cykligare #knivesandbikes

Tja, och sen gick jag och blev med en Bianchi. En sådan har jag aldrig haft förut. Flyttande granne fick en cykel över och undrade om jag ville ha den. 

Frågan är vad jag skall göra med den? Den tanken får ligga och gro lite. Möjligen kan det vara en bra grund för en single-speed eller något annat kul.

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!
Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.