Däckad - uppblåst garanti

17 Dec 2013

Jag skrev härförleden om en vurpa jag råkade ut för vilken bland annat resulterade i en punktering. Eller snarare så var det nog ett olyckligt sammanträffande av en omkullkörning och senare upptäckten av ett platt däck vilket innebar en ofrivillig joggingtur från Sandsbro tillbaks till stan.

Däcket var snart ett år gammalt och har körts tämligen hårt på. Framför allt transportcykling men även något träningspass i risigt väder. Det var därför dags att pröva garantin. Enligt Continental skulle däcket och den punkterade slangen ersättas kostnadsfritt om det gick sönder inom ett år. Detta förutsatt att ingen åverkan gjorts i stil med att snitta upp däcken med kniv eller att det var totalt blankslitet. Ingetdera var aktuellt i det här fallet. Jag lyckades till och med hitta kvittot och klistermärket jag sparat bara utifallatt.

Det blev en snabb och smidig affär med den alltid lika eminent trevliga personalen på Rydhs cykel & sport. En snabb okulärbesiktning och fem minuter senare hade jag nytt däck och slang. Tänk om alla garantiärenden kunde gå lika smidigt! Nu återstår bara att slänga på det igen.

Lysande garanti - Continental contact
Lysande garanti – Continental contact

Undrar om Continental hade räknat med att svenska kommuner sandar med nålvasst stensplitter när de kom på den här garantin?

/ J – regummerad

#cykligare #knivesandbikes