Svenska Cycling Plus
Annons
Annons
Cykligare

7 mil och en entrecôte senare

Motivation är bra har jag hört. Så innan jag på sedvanligt vis begav mig mot stadens torg om måndagskvällen för en stunds trampande så tog jag ett kort med mobilen på delar av dagens väntande middag. Sen tänkte jag Åh, sparris.

 

Grön kraft
Grön kraft

 

Sen fumlade jag med min landsvägsespresso som jag delvis lyckades hälla ut på golvet. Det är lite nybörjaraktigt att trycka på fel knapp på sin kaffemaskin så den gör lungo. Får inte plats i koppen noterade jag när jag torkade golvet iförd cykelkläder. Tur att de stretchar. Sen fick jag mitt kaffe och livet kändes aningen bättre.

De delar som betyder något
De delar som betyder något

Antalet glada gamänger som samlats var nog ungefär som vanligt. Dagen till ära blev jag spionerad på via Webkameran på torget och via min påslagna GPS och Endomondo på telefonen. Därför fann jag för bäst att söka mig mot 36-gruppen.

Ibland blir man tröttare än vanligt när man cyklar. Så inte igår. Jag kunde i och för sig inte ha kört fortare mot slutet än vad jag gjorde men jag var ändå kontaktbar även efter de avslutande fartökningarna. Jag var tröttare innan träningen än efter. Ett markant steg i rätt riktning är att det finns ett embryo till kraft att disponera. Ni vet känslan “ska jag dö nu eller i nästa backe?” Fram till den sista milen kände jag mig faktiskt i princip oberörd. Det som saknas är mil i benen och det kan bara fler timmar i sadeln ge.

Annons

Fartökningarna kom sig av att kvällens ledare för gruppen herr T kom med den briljanta idén att vi från Väghult och tillbaks till Teleborg skulle försöka hålla 40km/h i snitt som avslutningspurt. Jag hörde flera röster inklusive min egen samtycka till detta vansinne. Innan detta tilltag hade vi inte nått vårt tänkta snitt på 36 men väl efter. Men kul var det och gruppen fungerade smidigt, stämningen var god och vi hade bra samarbete.

Endomondo fungerade som den skulle och genom det programmet kan någon annan via dator se när man närmar sig basen. Då kan det hända att man får entrecôte, smörslungad sparris och hemslagen bearnaise när man kommer hem. Det fick man.

Motionsmotivation!

/ J – cyklande predator

#cykligare #knivesandbikes

John Wikström
Bloggen som lämnar spår såväl i skogen som på vägen och möjligen i själen. Jag är en entusiastisk cykelmotionär med smak för det mesta inom cykel. Humlan som inte kan cykla men gör det ändå. Huvudsakligen trampas stig och nöts asfalt i Småland. Detta kryddas med motionslopp med jämna mellanrum samt någon enstaka tävling. Även pendlings- och transportcykling bedrivs frekvent och det händer också att jag engagerar mig i trafikfrågor. Sen bjuds understundom på texter om övrig träning samt funderingar kring livet, universum och allting. Välkommen!

1 kommentar

Comments are closed.

Annons

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.